Kandidat i
Data Science

Om uddannelsen

Med en kandidatgrad i Data Science fra IT-Universitetet i København får du avancerede analytiske og tekniske færdigheder i at analysere store datasæt, og bliver dermed en førende data scientist. 

Uddannelsen dækker hele arbejdsprocessen med data fra håndtering, bearbejdning og analyse til visualisering og ibrugtagning af resultaterne af analysen. Du bygger videre på din bachelorgrad og får mulighed for at specialisere dig og få styrket de færdigheder og den viden, du allerede har tilegnet dig. Du får et solidt fundament indenfor matematik og algoritmik, som du kan bruge, når du skal arbejde med nye teknologier, statistik og beregningsudfordringer. 

Du kommer til at arbejde med forskningsproblemer - for eksempel avanceret netværksanalyse, naturlig sprogbehandling og deep learning. Du bliver også rustet til at forstå og diskutere de etiske implikationer af sådanne teknologier og deres indvirkning på samfundet. 

Med en kandidatuddannelse i Data Science kan du bruge den omfattende teoretiske og anvendte viden, du får undervejs, til at løse den virkelige verdens dataanalyseproblemer.

Uddannelsen imødekommer den voksende efterspørgsel på data scientists, som eksisterer i alle brancher i det private erhvervsliv, i den offentlige sektor og i den akademiske verden. Du lærer at finde indsigter på baggrund af data i meget forskellige formater på tværs af sektorer og brancher med det formål at forbedre processer og skabe innovative løsninger. Dine færdigheder gør dig i stand til at løse samfundsmæssige og sociale problemer.

Undervejs i uddannelsen fokuserer vi på at give dig både indsigt i de grundlæggende aspekter af og konkrete tekniske færdigheder indenfor algoritmer, maskinlæring og avanceret visualisering. Uddannelsen lægger også vægt på kommunikation og etiske overvejelser, da de spiller en vigtig rolle i datahåndtering og i udviklingen af den nye teknologi, der vil forme samfundet i fremtiden.

Med en kandidatuddannelse i Data Science vil du kunne bidrage betydeligt til et samfund, der er konkurrencedygtigt og i vækst. Du bliver blandt de mest efterspurgte specialister i næsten alle brancher og sektorer, og vil også være godt klædt på til at vælge en akademisk karriere. 

Uddannelsen er på engelsk.

 

Hvem læser Data Science?

Som studerende på Data Science skal du have et stærkt teknisk fundament fra din bacheloruddannelse indenfor områder som programmering, algoritmer, datahåndtering, matematik, maskinlæring. Du skal have lyst til at anvende dine færdigheder til at finde indsigter ud fra data og hjælpe med at løse problemer af samfundsmæssig relevans. 


Derudover er det en fordel, hvis du har lyst til at blive bedre til at kommunikere løsninger til interessenter med forskellig baggrund.

Der er en del gruppearbejde på denne uddannelse, så du skal være motiveret til at samarbejde med og lære af dine medstuderende.


Studiets opbygning

De første tre semestre på uddannelsen består af obligatoriske kurser, specialiserede valgfagsmoduler og projektarbejde. I fjerde semester skriver du dit afsluttende speciale.Studiestruktur for MSc i Data Science
1semester Algorithm Design
(7.5 ECTS)
Advanced Applied Statistics & Multivariate Calculus
(7.5 ECTS)
Data in the Wild: Wrangling and visualizing data
(7,5 ECTS)
Seminars in Data science
(7,5 ECTS)
2semester Elective
(7.5 ECTS)
Advanced Machine Learning
(7,5 ECTS)
Data Science in Production
(7,5 ECTS)
Algorithmic Fairness, Accountability and Ethics
(7,5 ECTS)
3semester Elective
(7,5 ECTS)
Elective
(7,5 ECTS)
Cross-disciplinary project
(7,5 ECTS)
Research Project
(7,5 ECTS)
-OR-
Elective

(15 ECTS)
4semester Master thesis
(30 ECTS)
Programming content
Mathematics content
Applications to real world problems
Social science content
Research and scientific focus
 
 

Obligatoriske kurser:

Matematiske og algoritmiske elementer: 

 • Algorithm Design
 • Advanced Applied Statistics and Multivariate Calculus.
 • Advanced Machine Learning for Data Science

Udforskning af forskellige data, avanceret visualisering, involvering af interessenter i projektbaserede og forskningsbaserede kurser:

 • Data in the Wild: Wrangling and Visualizing Data
 • Data Science in Production
 • Seminars in Data ScienceKommunikationsevner og etiske overvejelser:

 • Algorithmic Fairness, Accountability and Ethics
 • Research Project
 • Cross-Disciplinary Team Work

 Valgfag og kandidatafhandling

Valgfagene og kandidatafhandlingen – dit speciale - giver yderligere muligheder for at forme din egen profil. Du kan vælge mellem valgfag, der tilbydes på IT-universitetet på kandidatniveau eller tage valgfag ved et andet dansk eller udenlandsk universitet. Kandidatafhandlingen kan skrives i grupper eller individuelt.

Du kan se alle kurser, der udbydes på IT-Universitetet i kursuskataloget.

 

 

 

 

 Mere

Skjul

Udveksling

I løbet af din studietid har du mulighed for at tage et semester i udlandet. Det er en chance for yderligere at specialisere din akademiske profil såvel som at opleve et andet studiemiljø og bo i et andet land. Blandt andet har du mulighed for at læse i:

 • TUM, Tyskland
 • Maastricht University, Holland
 • Reykjavik University, Island
 • Charles University, Tjekkiet

 

Undervisning

Undervisningsformen på Data Science veksler mellem forelæsninger og projektarbejde samt øvelser. Gruppearbejde er en stor del af denne uddannelse, og du forventes at bearbejde tekster og løse opgaver i din gruppe.

Uddannelsen undervises på engelsk, og kursusmateriale vil være på engelsk.  Cases og eksempler vil være fra både danske og internationale organisationer.

Studerende i auditorie

#lifeatITU - Se billeder fra studielivet på ITU

Er du interesseret i at læse på en af IT-Universitetets uddannelser, er du velkommen til at kontakte Studie- og Karrierevejledningen.


Email: studievejledningen@itu.dk