Introduktion til automatisering af arbejdsprocesser med RPA og AI

Lær hvordan du kan bygge bro mellem IT og forretning ved at automatisere og effektivisere arbejdsprocesser ved hjælp af RPA, chatbots og AI-værktøjer.


De fleste organisationer i dag arbejder målrettet med Business Process Management ved at dokumentere, kommunikere og analysere deres arbejdsprocesser som del i deres strategiske, taktiske og operationelle indsatser.

I de seneste år er der kommet større fokus på arbejdet med Business Process Automation pga. den teknologiske udvikling indenfor teknologier som Robotic Process Automation (RPA), Chatbots og Artificial Intelligence (AI).

Kendetegnet ved de forskellige værktøjer, der kan bruges til Business Process Automation er, at de i mere eller mindre grad gør almindelige ikke tekniske forretningsbrugere (kaldet Citizen Developers) i stand til, at automatisere manuelle og tidskrævende arbejdsopgaver uden at være professionelle IT-udviklere.

Undervisningen på kurset er både interaktiv og praktisk. Du skal som deltager forvente at deltage aktivt f.eks. ved at dele egne eksempler, på hvordan anvendelsen af Business Process Automation værktøjer kan forbedre din hverdag som del af øvelser og aktiviteter. På den måde skabes et engagerende og dynamisk læringsmiljø.

Der er god tid til spørgsmål samt diskussion undervejs på dagen


På kurset får du som deltager en grundig introduktion til de forskellige værktøjer fra a-z. Efter kurset har du lært:

 • Hvordan Business Process Automation værktøjer som RPA, Chatbots og AI bruges til at forbedre og effektivisere forretningsprocesser.

 • Hvordan du anvender de forskellige værktøjer bedst muligt i arbejdet med Business Process Automation, samt hvilke begrænsninger du skal være opmærksom på.

 • Hvordan du skal forholde dig til de etiske og ansvarlige aspekter ved at bruge værktøjerne i jeres organisation. 

Info om kurset

I løbet af kursusdagen får du en grundig introduktion til de forskellige værktøjer fra a-z, bl.a. svar på spørgsmål som:

 • Hvad kendetegner de tre værktøjer til Business Process Automation: RPA, Chatbots og AI?

 • Hvilke processer er henholdsvis egnede og uegnede til Business Process Automation?

 • Hvorfor skal vi arbejde med Business Process Automation?

 • Hvad kræver det af ressourcer at implementere værktøjerne i praksis?

 • Hvem kan arbejde med værktøjerne og hvad er en Citizen Developer?

 • Hvilke opmærksomhedspunkter skal man have ift. etik, ledelsesansvar, risiko og IT-sikkerhed?

Deltagerprofilen for dette kursus er dig, som er beslutningstager i din hverdag. Du er fx leder, projektleder, Scrum Master, Product Owner, Forretningsanalytiker eller lignende.

Du vælger at deltage i dette kursus for at blive inspireret til, hvordan du kan anvende Business Process Automation i form af værktøjer som RPA, Chatbots og AI i din organisation.

Det er ikke et krav, at du har erfaring med hverken programmering eller databehandling, da vi ikke skal arbejde med praktisk udvikling af løsninger på dette kursus.

Kontakt ITU Professional Courses

Har du praktiske spørgsmål vedrørende tilmelding, kursusafholdelse, interesseliste og lignende så kontakt os på:

itupc@itu.dk
 
For yderligere kontaktmuligheder klik her.

Tid og sted: Kursusdatoerne fremgår af faktaboksen. Kurset starter kl 9.00 og slutter kl. 16.00 og afholdes på IT-Universitetet, Rued Langgardsvej 7.

Adgangskrav 
Der er ingen adgangskrav.

Deltagerbetaling 
Kurset koster 6.100 kr. eksklusiv moms.

Detaljer
Kurset foregår på dansk. Der er ingen eksamen, men alle deltagere får et kursusbevis, når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Der er et begrænset antal pladser på dette kursus. Pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Der er gode muligheder for at søge økonomisk støtte til efteruddannelse. Erfaringsmæssigt kan der søges op til 50.000 kr. pr. semester afhængig af fonden. Fondene nævnt nedenfor har meget forskellige rammer, ansøgningsdeadlines, særpuljer og ansøgningsprocedurer. Derfor anbefaler vi, at du i meget god tid kontakter fondene for specifik vejledning.

Hos nogle fonde er det i praksis din leder, der indsender din ansøgning i fondenes digitale ansøgningssystem. Vi anbefaler, at du og din leder forbereder jer grundigt inden, da der er meget stor søgning på fondsmidlerne. Tildeles der efter ”først til mølle” kan selv de største puljer være tildelt allerede en 20-30 minutter efter ansøgningsportalen er åbnet.

Følgende legater er der bl.a. mulighed for at søge. Bemærk, at de opdateres løbende.

På en række af kurserne under ITU Professional Courses kan du desuden søge om gratis deltagelse via finanskompetencepulje.dk. Bemærk, du skal være ansat i en virksomhed, der er omfattet af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbunde.

Underviser: Stine Høiberg Rasmussen

CV

 • Ekstern lektor ved IT-Universitetet
 • Community Manager ved I Love Automation
 • Medstifter af virksomheden andersjensenorg
 • Ekstern lektor ved Københavns Professionshøjskole

Kontakt Stine Høiberg Rasmussen på hosr@itu.dk


Stine Høiberg Rasmussen er allergisk over for manuelle arbejdsopgaver og elsker at tage ’robotten ud af mennesket’. Siden 2015 har Stine rådgivet om implementering af RPA i virksomheder som Nykredit, kommunerne, KAB, BDO, Almene lejeboliger i hele Danmark og Skattestyrelsen.

Siden 2022 har Stine været ekstern lektor på IT-Universitet og underviser bl.a. i fagene ”IT-Enabled Process Improvement” og ”Business Process Modelling and Automation” på bachelorprogrammet ”BSc in Global Business Informatics”.

Stine er medstifter af virksomheden andersjensenorg, der specialiserer sig i RPA-undervisning via YouTube og skræddersyede kurser til offentlige samt private organisationer. Kurserne er markedets bedste for både professionelle RPA-udviklere og kommende Citizen Developers.