Bachelor i
Digital Design og Interaktive Teknologier

Om uddannelsen

På den 3-årige bacheloruddannelse (BSc) i Digital Design og Interaktive Teknologier, skal du arbejde med design af digitale teknologier – både teoretisk og praktisk. Du får indblik i forholdet mellem mennesker og interaktive digitale teknologier, og hvordan disse teknologier påvirker vores liv og samfund.

Vi anvender digitale medier og teknologier overalt i vores hverdags- og arbejdsliv. På uddannelsen kommer du til at beskæftige dig med design af interaktive digitale teknologier og samspillet mellem mennesker, når det medieres af digitale teknologier. Eksempelvis skal vi designe interaktive koncepter til virksomheder og organisationer. Vi skal også undersøge, hvordan den rivende udvikling af digitale teknologier og digitale medier forandrer vores samfund, og så skal vi analysere digitale former og indhold.

Et vigtigt omdrejningspunkt i uddannelsen er interaktionsdesign, som fokuserer på, hvordan vi designer ikke bare teknologien, men også måden teknologien bruges på i samspil med mennesker og i forskellige praksisser. Arbejdet med interaktionsdesign handler således om at designe digitale teknologier og tjenester, så vi alle får mest muligt ud af dem og får en god brugeroplevelse, når vi bruger dem, uanset om det er i en professionel kontekst eller i vores hverdagsliv. Du kommer også til at arbejde med målgrupper, kommunikation og forretningsstrategi igennem forskellige designopgaver. 

Uddannelsen udbydes på dansk, men der indgår kurser, hvor undervisningen foregår på engelsk.

Med en bachelor i Digital Design og Interaktive Teknologier har du direkte adgang til kandidatuddannelsen i:

 

 

Mød en studerende på Digital Design og Interaktive Teknologier

Mød Laura, som læser Digital Design og Interaktive Teknologier. Hun fortæller om, hvorfor hun valgte denne uddannelse, hvilke projekter man får lov at prøve kræfter med, og hvordan det er at læse på ITU.

Hvem læser Digital Design og Interaktive Teknologier?

Som studerende på bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier skal du være interesseret i at designe digitale teknologier. Du er nysgerrig og interesseret i at designe nye og innovative teknologier i løbet af uddannelsen og de cases, som du kommer til at arbejde med i undervisningen. 

IT-Universitetet er i løbende i dialog og tæt samarbejde med relevante virksomheder og udbyder herigennem projekter til de studerende. I løbet af bachelorstudiet udvikler du nye metoder og tekniske færdigheder sideløbende med, at du lærer de anvendte færdigheder inden for digital design. Gruppearbejde er en stor del af uddannelsen, så du skal være motiveret for samarbejde med andre studerende.

Åbent Hus Præsentationer 2021

Linjeleder på Digital Design og Interaktive Teknologier

Hvis du ikke fik set med til vores Online Åbent Hus d. 23. februar, kan du her se Digital Design og Interaktive Teknologiers linjeleder holde et oplæg uddannelsen og hvad man lærer på den. 


Studerendes projektfremlæggelse

Her kan du se et eksempel på et projekt på Digital Design og Interaktive Teknologier - det giver et godt indtryk af, hvordan man arbejder på uddannelsen, og hvad man lærer. 

Spørg os om alt

Mød studerende fra alle fire bacheloruddannelser

Hvis du ikke havde mulighed for at se med, da vores studerende stillede op til 'Spørg os om alt', så kan du se det her og høre dem svarer på alle spørgsmålene. Marcus, Ellen, Emilia og Anna svarer på alle mulige spørgsmål om uddannelserne og studielivet :) 

Ugeskema

Her kan du se, hvordan en typisk uge kan se ud, når man læser Digital Design og Interaktive Teknologier:

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
08.00   Fritid Fritid Forelæsning Fritid Arbejde Arbejde
09.00   Fritid Fritid Forelæsning Fritid Arbejde Arbejde
10.00 Forelæsning Fritid Fritid Øvelser/Gruppe Forberedelse Arbejde Arbejde
11.00 Forelæsning Fritid Forberedelse Øvelser/Gruppe Forberedelse Arbejde Arbejde
12.00 Øvelser/Gruppe Forelæsning Forberedelse Øvelser/Gruppe Forelæsning Arbejde Arbejde
13.00 Øvelser/Gruppe Forelæsning Forberedelse Forberedelse Forelæsning Arbejde Arbejde
14.00 Øvelser/Gruppe Øvelser/Gruppe Forberedelse Forberedelse Øvelser/Gruppe Arbejde Forberedelse
15.00 Analog Øvelser/Gruppe Studieorganisation Forberedelse Øvelser/Gruppe Arbejde Forberedelse
16.00 Analog Øvelser/Gruppe Studieorganisation Forberedelse Øvelser/Gruppe   Forberedelse
17.00 Analog Forberedelse Studieorganisation Studieorganisation Scrollbar Forberedelse Forberedelse
18.00   Forberedelse   Studieorganisation Scrollbar Forberedelse Arbejde
19.00 Forberedelse Forberedelse   Studieorganisation Scrollbar Forberedelse Arbejde
20.00 Forberedelse     Studieorganisation Scrollbar   Arbejde
21.00 Forberedelse       Scrollbar   Arbejde

Studiets opbygning

Bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier er et 3-årigt fuldtidsstudium inddelt i 6 semestre. Hvert semester skal du både følge kurser og deltage i projektarbejde, så du kommer til at anvende de teorier, du lærer i praksis. Studiet afsluttes med et bachelorprojekt.

Studiestruktur for bachelor i Digital Design og Interaktive Teknologier
1. semester 

Digital Design og Interaktive Teknologier - introduktion
(15 ECTS)


Interaktionsdesign: Kernebegreber og Perspektiver
(7,5 ECTS)
Introduktion til Programmering
(7,5 ECTS)
2. semester Brugerundersøgelser og Kvantitative Metoder 
(7,5 ECTS)
Digital Kultur og Medier 
(7,5 ECTS)
User Interface Design
(7,5 ECTS)
Physical Computing
(7,5 ECTS)
3. semester Philosophy of Science and Technology
(7,5 ECTS)
Digital Data Analysis
(7,5 ECTS)
Digitalt Materiale og Interaktive Artefakter
(15 ECTS)
4. semester
Designing Sustainable Futures
(7,5 ECTS)
Network Society
(7,5 ECTS)

Co-design
(15 ECTS)

5. semester
Kvalitative Forskningsmetoder og Akademisk Formidling   
(15 ECTS)
Konceptudvikling med Virksomheder             
(15 ECTS)
6. semester
Bachelorprojekt
(15 ECTS)
Valgfag
(7,5 ECTS)
Valgfag
(7,5 ECTS)

 

Valgfag og bachelorprojekt

Valgfagene og bachelorprojektet giver dig mulighed for at forme din egen profil. Du kan vælge dine valgfag blandt en række bachelorkurser på IT-Universitet eller du kan tage et valgfag på et andet dansk eller udenlandsk universitet.

Bachelorprojektet kan skrives individuelt eller i grupper.

Du kan se alle kurser, der udbydes på IT-Universitetet i kursuskataloget.


Love og bekendtgørelser

Som bachelorstuderende på IT-Universitetet gælder følgende love og bekendtgørelser:

Lov om universiteter (universitetsloven)
Bekendtgørelse om bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne (uddannelsesbekendtgørelsen)

Mere

Skjul

Projekteksempel

Som bachelorprojekt lavede en lille gruppe studerende et projekt om design af sansepuder til udviklingshæmmede børn. Her førte udforskning af designmaterialer som intelligente tekstiler og digital elektronik (Arduino) til design af sanseoplevelser for børn, der har et behov for særlig sansestimulering.

Gennem de forskellige designopgaver kommer du også til at arbejde med målgrupper, kommunikation og forretningsstrategi.

Undervisning

Undervisningen veksler mellem forelæsninger, øvelser og projektarbejde. Projektarbejde er en væsentlig del af bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier, hvilket træner dig i at arbejde sammen med andre studerende og med eksterne virksomheder og organisationer. Desuden giver projektarbejdet og valgfagene dig mulighed for at gå i dybden med emner, du interesserer dig for, og du får således mulighed for at forme din egen profil.

Uddannelsen samarbejder med andre internationale universiteter, fx Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) i USA, hvor du kan tilbringe et semester i løbet af uddannelsen ligesom flere kurser undervises og eksamineres på engelsk. Derudover samarbejder IT-Universitetet med erhvervslivet, og du får i løbet af uddannelsen mulighed for at samarbejde med private virksomheder og offentlig organisationer. Det betyder, at du vil arbejde med aktuelle udfordringer, og du får mulighed for at skabe dig et netværk i erhvervslivet allerede under studierne.

Følg Viktor, der læser Digitalt Design og Interaktive Teknologier på YouTube.

Ved siden af sit studie på Digitalt Design og Interaktive Teknologier laver Viktor sammen med fem medstuderende videoer til YouTube. Med sine videoer viser Viktor, hvordan han som studerende på en IT-uddannelse bruger teknologi til at lave hverdagshacks.

Følg ham og resten af Tænk i Tech på youtube.dk/tænkitech

Læs mere om Tænk I Tech

Udveksling

Du har mulighed for at læse en del af din uddannelse på et udenlandsk universitet. Andet år er velegnet til et udvekslingsophold. At studere i udlandet er samtidigt en mulighed for dig, hvor du kan specialisere din uddannelse og profil og samtidig få erfaring med at arbejde i en ny kultur i et nyt land. Det tætte samarbejde med Georgia Tech er en oplagt mulighed for udveksling, men IT-Universitetet har også udvekslingsaftaler med andre universiteter rundt omkring i verden, eksempelvis:

Vi arbejder løbende på at etablere endnu flere udvekslings- og samarbejdsaftaler.
Fremtid

Videreuddannelse

En bacheloruddannelse i Digital Design og Interaktive Teknologier giver dig den akademiske titel BSc (Bachelor of Science). Denne titel giver dig mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse på IT-Universitetet eller på et anden dansk eller udenlandsk universitet inden for en række samfundsvidenskabelige og teknisk-videnskabelige områder samt designområdet.

Du har direkte adgang til at læse videre på kandidatuddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier, hvor du kan specialisere dig yderligere inden for emner, du har en særlig interesse for. Du har direkte adgang i tre år (retskrav), hvis du har afsluttet din bachelor efter 1. januar 2019.

Derudover er du kvalificeret til at søge ind på kandidatuddannelsen i Digital Innovation & Management, kandidatuddannelsen i Spil (designsporet) og kandidatuddannelsen i Softwaredesign.Jobmuligheder

De kompetencer, du tilegner dig i løbet af bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier og uddannelsens globale perspektiv, forbereder dig på en karriere både i Danmark og i udlandet. Fagene på uddannelsen hjælper dig til at udvikle dine kompetencer inden for emner, der er attraktive på et globalt arbejdsmarked. Dette er eksempelvis skandinaviske fremgangsmetoder til co-design og demokratiske medieformater og arbejdsorganisationer.

Optagelsestal

  • Digital Design og Interaktive Teknologier optager i 2021 ca. 59 nye studerende. 
  • 85% via kvote 1 og 15 % fordeles via kvote 2. 
  • Vejledende eksamensgennemsnit fra 2021 i kvote 1: 8,9 og i 2020 i kvote 1: 8,5. 

#lifeatITU - Se billeder fra studielivet på ITU

Er du interesseret i at læse på en af IT-Universitetets uddannelser, er du velkommen til at kontakte Studie- og Karrierevejledningen.


Email: studievejledningen@itu.dk