For gymnasielærere

Giv din klasse muligheden for at udforske IT-Universitetet i København (ITU) på nært hold, enten som del af klassens fælles undervisning eller som et hold, der har et valgfag sammen. Udover besøg på universitetet tilbyder vi også besøg på skoler med undervisningspakkerne 'Digital Dannelse' og 'Coding Classes', hvor vi engagerer gymnasieelever i relevante emner inden for it, digitale fodspor og programmering.

Læs mere om vores undervisningstilbud nedenfor.


Besøg ITU med klassen

Du kan besøge ITU med en klasse eller et hold, der har et valgfag sammen. I kan fx besøge os i forbindelse med en studietur eller på en dag i løbet af skoleåret, hvor eleverne kan se hverdagen på et universitet og få en ide om, hvordan det er at tage en it-uddannelse.

Et besøg tager normalt tre timer og indeholder:

  • møde med nuværende bachelorstuderende og mulighed for at stille spørgsmål om deres erfaringer
  • oplæg om det faglige indhold på vores fire bacheloruddannelser, livet som studerende og studiemiljøet på ITU
  • rundvisning på ITU’s campus
  • arbejde med en case, hvor eleverne skal udvikle ideer til ny teknologi og pitche det for hinanden og de studerende fra ITU

Du kan kontakte kommunikationschef Camilla Rosengaard på camr@itu.dk, hvis du vil booke et besøg eller ønsker mere information.
Gymnasieklasse i atrium

Digital Dannelse

Vi kan desværre ikke vise dig denne video uden brug af cookies. Du kan acceptere cookies i venstre hjørne af siden.

Coding class

Coding Class er et gratis tilbud for gymnasieklasser, der giver en introduktion til grundlæggende programmering og en forståelse for teknologien, der omgiver os. Undervisningen ledes af studenterambassadører fra ITU, der med en kombination af oplæg og konkrete øvelser har fokus på, at eleverne skal opleve den skabende og kreative side af at arbejde med it.

Eleverne får lov at arbejde med programmering og skrive kode, og når undervisningen er omme, har de lavet deres egen lille hjemmeside.

Hvert modul varer 90 min., og tilbuddet er tilgængeligt for gymnasieskoler i hovedstadsområdet. Som skole er der både mulighed for at booke modulet til enkelte klasser eller til en hel årgang.

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i at:

  • forstå hvad programmering går ud på
  • få værktøjer til at arbejde med programmering
  • få indblik i, hvor it bliver brugt, og hvad man kan med det

Du kan kontakte kommunikationschef Camilla Rosengaard på camr@itu.dk, hvis du vil booke modulet eller ønsker mere information.


To studerende, der samarbejder på en computer og griner

Eleverne bruger computerprogrammer hele tiden, men det er også meget sundt at have en lille smule forståelse af, hvad det egentlig er, de gør. Så kan man måske også være mere kritisk både i forhold til at se muligheder og begrænsninger.

Tabita, gymnasielærer, Sankt Annæ Gymnasium