Hvordan er det at studere på IT-Universitetet? Er der meget at læse? Hvordan foregår undervisningen? Har man tid til et studiejob? Er festerne sjove?

Når man står over for at skulle vælge uddannelse, kan man have mange af den slags spørgsmål, som man måske ikke lige kan læse sig til på hjemmesiden.

Derfor har vi lanceret "Spørg en studerende" - et initiativ, hvor du har mulighed for at kontakte en nuværende studerende på en af ITUs fire bacheloruddannelser.

De studerende kan du møde nedenfor, hvor de vil fortælle om deres uddannelse, og hvorfor de valgte ITU.

Du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord, og så vil de prøve at svare, så godt de kan, ud fra deres egne oplevelser. Det gælder både det faglige og sociale på universitetet. Der er ingen dumme spørgsmål, så spørg bare frit. Har du spørgsmål til adgangskrav, ansøgningsprocedurer, etc., så kontakt venligst studievejledningen.

Du kan også se eller gense vores SPØRG OS OM ALT, hvor fire bachelorstuderende svarer på spørgsmål om, hvordan det er at læse og være studerende på IT-Universitetet. Se udsendelsen her.


Yasmin - Data Science

Jeg hedder Yasmin og læser Data Science på 5. semester.

Jeg havde en atypisk vej til ITU. Jeg startede på at læse medicin, som jeg måtte droppe på grund af sygdom. I Data Science fandt jeg en måde at kombinere min interesse for medicin med min interesse for teknologi. Jeg valgte primært Data Science på grund af fleksibiliteten. Det er efter min mening en af de få uddannelser, hvor du ikke fastholdes i én retning. Du får en værktøjskasse, som du kan bruge i alle domæner. Hvis jeg den ene dag ikke har lyst til at arbejde inde for Sundhedssektoren, så kan jeg den anden dag arbejde med eksempelvis musik. Verden er din østers, som man siger! 
 
Okay, så du tænker sikkert nu ”Hvad LAVER man som Data Scientist?”. Og det er et helt fair spørgsmål! Vi bruger vores værktøjskasse til at arbejde med data. Det er derfor vigtigt at forstå hvor dataen kommer fra, hvem den berører og hvad den skal bruges til. Derfor arbejder vi meget tværfagligt – vi skal vide noget om samfund, mennesker, etik – men også vide hvordan man bruger programmeringssprog, grafer og statistik til at bearbejde data og formidle informationerne videre. 
 
Jeg kunne fortælle meget mere om data og Data Science-uddannelsen, så skriv endelig med spørgsmål, hvis du gerne vil vide mere 😊

 

Skriv til Yasmin


 

Portræt af studerende.

Peter - Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg hedder Peter og læser Digital Design og Interaktive Teknologier på 5. semester.

Jeg synes, at uddannelsen er virkelig spændende, fordi jeg hele tiden bliver udfordret med noget nyt. I stedet for kun at dykke ned i ét bestemt område, præsenterer uddannelsen mig i stedet for vidt forskellige områder - fra læsetunge fag med fokus på teori til fag som programmering med et større fokus på praksis. I mange af fagene arbejder vi med semesterlange projekter, hvilket er rigitg givende, fordi vi sideløbende får den relevante teori, som vi altså med det samme kan anvende i vores eget projekt.

Jeg valgte udelukkende denne uddannelse, fordi jeg syntes, at den lød afsindigt spændende - og jeg har ikke fortrudt endnu. Dette skyldes helt sikkert også det sociale sammenhold, som er helt i top. Ikke bare på mit eget hold, men også med folk fra andre studieretninger og årgange. ITU er et lille universitet, så man har virkelig mulighed for at komme hinanden ved, hvilket betyder meget for mig.

 

Skriv til PeterPortræt af studerende man kan spørge.

Katrin - Global Business Informatics

Jeg hedder Katrin og læser Global Business Informatics på 5. semester.

Da jeg blev introduceret til digitalisering og Change Management på et tidligere studie opdagede jeg, at jeg var mere interesseret i at arbejde med forretningsledelse og IT. Jeg blev anbefalet ITU’s business linje og jeg har ikke fortrudt mit skift.
 
Global Business Informatics handler om hvordan man kan bruge IT systemer og andre teknologier til at fremme fx samfundet eller virksomhedsdriften. For mig er GBI en god blanding af forretningsmæssig, teknologisk og social udvikling, som åbner for mange fremtidsmuligheder. Under uddannelsen er man i direkte kontakt med virkeligheden, hvilket inkluderer case-arbejde i virksomheder og gruppearbejde.

ITU har også mange partneruniversiteter, som gør det muligt at tage på udveksling. Jeg er lige nu i Brisbane, Australien for at studere på Queensland University of Technology i et semester. Interesseret i at høre mere om GBI eller udveksling? Så send en besked😊

 

Skriv til Katrin


Portrætfoto af studerende.

Emilia - Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg hedder Emilia og læser Digital Design og Interaktive Teknologier på 5. semester.

Jeg blev bekendt med ITU i folkeskolen og satte hurtigt mig selv for, at dette var mit fremtidige studiested. Med en langvarig interesse indenfor grafisk design og den digital verden faldt DDIT mig specielt i øjnene som den perfekte uddannelse.

På DDIT får man rig mulighed for, at bruge den designteori man belærer sig i praksis; en stor del af studiet er projektorienteret designarbejde. Således bliver man hurtigt komfortabel med gruppearbejde samt bekendt med arbejde i industrien gennem diverse specificeret kurser. Derudover er ITU et lille universitet, hvilket til erfaring er en styrke for det sociale liv på universitetet på tværs af uddannelser og interesseområder. ITU var mit mål i mange år, og mit studie har kun bekræftet mit valg gang på gang :)

 

Skriv til Emilia


Billede af studerende Emilia

Benjamin - Softwareudvikling

Jeg hedder Benjamin og læser Softwareudvikling på 3. semester.

Jeg har altid haft en interesse i at forstå hvordan ting hænger sammen og med en teknologi, der er under evig udvikling, kan det være svært at følge med. Gennem Softwareudvikling er jeg i stand til at blive klogere på verdenen samtidig med, at de egenskaber, jeg lærer, kan jeg bruge overalt.

Softwareudvikling er en meget alsidig uddannelse, som tackler områder lige fra udviklingen af software til effektivt gruppearbejde og ledelse til indblik i den IT-verden, vi lever i og dens mange forskellige systemer. Jeg er meget glad for, at uddannelsen er godt splittet mellem at være meget teoretisk og samtidig også meget praktisk - jeg ser det at lære at programmere, som hvis jeg skulle lære at bruge et værktøj.

På dette semester er jeg i gang med at lære tre nye programmeringssprog, alle med deres egne formål. Derudover så er jeg i gang med at planlægge mit udvekslingsophold i Hong Kong på 4. semester. Udenfor studiet arbejder jeg som bartender og er ellers meget engageret i ITU. Sidder du inde med nogle spørgsmål om Softwareudvikling, mit studieliv eller noget helt tredje, så endelig smid en besked! :)

 

Skriv til Benjamin

Billede af studerende Benjamin

Nicolai - Global Business Informatics

Mit navn er Nicolai – jeg læser Global Business Informatics (GBI) på 5. semester. 

GBI er en tværfaglig uddannelse, hvor man har fokus på sammenspillet mellem mennesker, forretning og IT, hvilket jeg synes er mega spændende! Jeg fandt ITU gennem en masse venner og bekendte, som anbefalede mig at prøve det – og jeg har slet ikke fortrudt det. Hele studiet og livet ved siden af skolen giver rigtigt god mening på ITU, hvor der er mange sociale arrangementer, som både vedrører IT men også en masse mange ting. 

Så har du interesse indenfor IT, mennesker eller forretning, så har ITU helt sikkert noget for dig! Skriv mig en mail hvis du har nogle spørgsmål om GBI, ITU eller andet omkring studielivet. Jeg inviterer også meget gerne på en kop kaffe på ITU, hvor du kan følge min undervisning 😊

 

Skriv til Nicolai

Billede af studerende Nicolai

Clara - Softwareudvikling

Jeg hedder Clara, og jeg læser Softwareudvikling på 3. semester. Da jeg skulle til at vælge studie, kiggede jeg mig i mange retninger. Jeg vidste, jeg kunne lide matematik, men jeg ville også godt studere noget, hvor jeg kunne få lov til at tænke ud af boksen og være kreativ, og hvor jeg samtidig kunne få lov til at arbejde med mennesker. Jeg overvejede at læse matematik, film- og medievidenskab eller til sygeplejerske. Jeg vidste slet ikke, hvad jeg ville i fremtiden, men efter at have været til coding cafe for kvinder på ITU besluttede jeg mig for at prøve Softwareudvikling af. Det har jeg ikke fortrudt.

Jeg mener, at jeg har fået de tre ting, jeg ønskede af en uddannelse opfyldt: 1) Jeg har fået lov til at prøve kæfter med ny matematik og lært, hvordan det kan bruges til algoritmer. 2) Jeg har lært at skrive kode, det er ret fedt! 3) Jeg har også fået lov til at udfolde mig kreativt og brugt tid på at finde ud af, hvordan jeg kan gøre en hjemmeside eller et program mere brugervenligt. På Softwareudvikling arbejder vi ofte sammen i grupper og laver større projekter sammen, så jeg har mulighed for at snakke og sparre med en masse mennesker. Ud over gruppearbejde har ITU også et rigtig godt socialt sammenhold på tværs af studieretninger og årgange. Da vi er et lille campus, har jeg mulighed for at møde mange forskellige mennesker på gangene, i cafeen, i fredagsbaren eller ien af vores mange organisationer.

 

Skriv til Clara


Billede ad studerende Clara