Kodning og it-tankegang 2:
udvikling af webtjenester

På internettet eksisterer en bred portefølje af tjenester, som kan hjælpe med alt fra rutevejledninger til investeringsforslag. Denne gruppe af tjenester bliver et vigtigere og vigtigere værktøj i vores hverdag. Men vidste du, at mange af disse tjenester er konstrueret af andre mindre tjenester?

En sådan byggeklodstilgang tillader os at konstruere nye tjenester og systemer, som ellers ikke ville være mulige. Virksomheder kan fokusere på at udvikle specialiserede systemer, der håndterer betalinger, mens andre blot kan anvende disse og fokusere på udvikling af en webshop. Når man udvikler til internettet er webtjenester derfor både et interessant og vigtigt emne. Dette kursus vil introducere webtjenester og give et fundament for at udvikle mindre webtjenester.

Kurset bygger videre på kurset Introduktion til programmering/ kodning og it-tankegang og har samme målsætning om at give deltagerne en solid forståelse for tankegang og metoder bag kodning og it-teknologier. I modsætning til det introducerende kursus som fokuserede på udvikling af kode på klientsiden af et it-system, vil dette kursus fokusere på udvikling af simple webtjenester (server-siden). Kurset vil forbedre deltagernes forståelse af JavaScript, og derigennem give deltagerne en forståelse af hvorfor JavaScript er blevet et af de mest efterspurgte kompetencer. Helt konkret, vil deltagere af kurset stifte bekendtskab med at udvikle JavaScript-baserede webtjenester til egne computere.

Kurset vil forbedre deltagernes forståelse af JavaScript og dets mange anvendelsesmuligheder. Helt konkret, vil deltagere af kurset stifte bekendtskab med at udvikle JavaScript-baserede webtjenester til egne computere. Deltagerne vil hertil lære, hvordan brug af kodebiblioteker kan simplificere udvikling af webtjenester. Desuden forklarer kurset hvordan cookies (og sessionsinformation) kan anvendes til at gemme information.

Efter kurset kan du:

  • Udvikle og køre JavaScript programmer på egne computere.
  • Udvikle simple webservices.
  • Inkludere og anvende eksisterende kodebiblioteker.
  • Forstå samspillet mellem klient og server.
  • Forstå sessioner og cookies.
 

Med kurset opnår du følgende kompetencer:

  • Udvikle og afvikle JavaScript programmer på egne computere
  • Udvikle simple webtjenester
  • Inkludere og anvende eksisterende kodebiblioteker

 

Undervisningen

Til at køre JavaScript på din computer, vil du lære at bruge det globalt udbredte server-system, Node.js, som blandt andet bruges af både Netflix og NASA. Dertil vil du stifte bekendtskab med professionelle kodebiblioteker, så du kan udvide dine webservices med ny funktionalitet - heriblandt muligheden for at gemme information. Undervisningen vil være bygget op omkring teoriundervisning og praktiske opgaver. Disse opgaver vil bygge videre på hinanden, således at vi til sidst står med en primitiv webchat, der samler alle de ovenstående teknologier. Du vil dertil have forståelse af, hvordan webchatten virker og er udviklet.

DIG

Kurset henvender sig til alle med en humanistisk, merkantil, juridisk, samfundsfaglig eller naturvidenskabelig baggrund, som er interesseret i at videreudvikle deres færdigheder i programmering/kodning. Du har tidligere gennemført kurset: Introduktion til programmering/kodning og it-tankegang (eller tilsvarende). Du skal dertil have en computer, hvorpå du kan både installere og afvikle programmer.

Undervisere

Jørgen Staunstrup.
Jørgen Staunstrup er adjungeret professor på IT-Universitetet, hvor han bl.a. underviser i Android udvikling. Han har mere end 40 års erfaring med at undervise i kodning/programmering på en række universiteter i både Danmark og USA. Desuden har han i flere perioder arbejdet med it-udvikling i forskellige virksomheder.

Underviser: Sebastian Nicolajsen

underviser på kurset smn 


Sebastian Mateos Nicolajsen har en kandidat grad i datalogi, er ansat som forskningsassistent og underviser sammen med Claus Brabrand cirka 150 bachelorstuderende i introducerende programmering.

Sebastian har de seneste år arbejdet med software-processer og undervist diverse programmeringskurser på universitetet, lige fra introduktion til programmering til analyse, design og softwarearkitektur. Sebastian har også bidraget til udviklingen af og undervisningen på Introduktion til programmering/kodning og it-tankegang.

Desuden har Sebastian arbejdet i et par IT-virksomheder og forsker nu i programmeringssprog og det at lære programmering.

Praktisk info

Tid og sted 
Det er pt. ikke muligt at tilmelde sig kurset, men du kan få direkte besked om nye kursusdatoer ved at tilmelde dig denne interesseliste.

Deltagerbetaling
Der er deltagerbetaling på kurset. Kurset koster 5.000 kroner. Prisen er eksklusiv moms. Du kan søge om gratis deltagelse på kurset via finanskompetencepulje.dk, hvis du er ansat i en virksomhed, der er omfattet af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet.

Adgangskrav og tilmelding
Alle deltagere skal selv medbringe en computer en computer, hvorpå de kan både installere og afvikle programmer. Denne computer behøver ikke at være særlig ny, kraftig eller af en bestemt type (Windows, Mac og Linux er alle ok).

Kurset udløser ikke ECTS-point og knytter sig ikke til IT-Universitetets øvrige uddannelser. Der er ingen eksamen, men alle deltagere får et kursusbevis, når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Der er et begrænset antal pladser på kurset. Pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Finansiering

Der er gode muligheder for at søge økonomisk støtte til efteruddannelse. Erfaringsmæssigt kan der søges op til 50.000 pr. semester afhængig af fonden. Fondene nævnt nedenfor har meget forskellige rammer, ansøgningsdeadlines, særpuljer og ansøgningsprocedurer. Derfor anbefaler vi, at du i meget god tid kontakter fondene for specifik vejledning.

Hos nogle fonde er det i praksis din leder, der indsender din ansøgning i fondenes digitale ansøgningssystem. Vi anbefaler, at du og din leder forbereder jer grundigt inden, da der er meget stor søgning på fondsmidlerne. Tildeles der efter ”først til mølle” kan selv de største puljer være tildelt allerede en 20-30 minutter efter ansøgningsportalen er åbnet.

Følgende legater er der bl.a. mulighed for at søge. Bemærk, at de opdateres løbende.

På en række af kurserne under ITU Professional Courses kan du desuden søge om gratis deltagelse via finanskompetencepulje.dk. Bemærk, du skal være ansat i en virksomhed, der er omfattet af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet.

… at du også kan tage kurset Introduktion til programmering/kodning og IT-tankegang?

Kurset giver dig programmeringsfærdigheder på begynderniveau.

 

 

 

Læs om 'Introduktion til programmering/kodning og it-tankegang' her

Tilmeld ITU Professional Courses nyhedsbrev

Tilmeld dig ITU Professional Courses nyhedsbrev og få tilsendt relevante nyheder om aktuelle kurser, faglige events og tilbud relateret til ITU professional Courses fremover.

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på afmeldingslinket nederst på de tilsendte nyhedsbreve.

Ønsker du at tilmelde dig ITU’s almene nyhedsbrev og modtage nyheder fra hele universitetet, kan du tilmelde dig her

*ITU indsamler og behandler alene de oplysninger, du selv giver ifm. tilmelding til nyhedsbrevet. Du kan læse ITU's privatlivspolitik her og kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (DPO) via dpo@itu.dk, hvis du har nogen spørgsmål til vores registrering og behandling af dine personoplysninger. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til ITU’s håndtering af dine personoplysninger ved at henvende dig her.