Hvordan er det at studere på IT-Universitetet? Er der meget at læse? Hvordan foregår undervisningen? Har man tid til et studiejob? Er festerne sjove?

Når man står over for at skulle vælge uddannelse, kan man have mange af den slags spørgsmål, som man måske ikke lige kan læse sig til på hjemmesiden.

Derfor har vi lanceret "Spørg en studerende" - et initiativ, hvor du har mulighed for at kontakte en nuværende studerende på en af ITUs fire bacheloruddannelser.

De studerende kan du møde nedenfor, hvor de vil fortælle om deres uddannelse, og hvorfor de valgte ITU.

Du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord, og så vil de prøve at svare, så godt de kan, ud fra deres egne oplevelser. Det gælder både det faglige og sociale på universitetet. Der er ingen dumme spørgsmål, så spørg bare frit. Har du spørgsmål til adgangskrav, ansøgningsprocedurer, etc., så kontakt venligst studievejledningen.

Du kan også se eller gense vores SPØRG OS OM ALT, hvor fire bachelorstuderende svarer på spørgsmål om, hvordan det er at læse og være studerende på IT-Universitetet. Se udsendelsen her.

Du kan kontakte de studerende igen fra september 2022.

Yasmin - Data Science

Jeg hedder Yasmin og læser Data Science på 5. semester.

Jeg havde en atypisk vej til ITU. Jeg startede på at læse medicin, som jeg måtte droppe på grund af sygdom. I Data Science fandt jeg en måde at kombinere min interesse for medicin med min interesse for teknologi. Jeg valgte primært Data Science på grund af fleksibiliteten. Det er efter min mening en af de få uddannelser, hvor du ikke fastholdes i én retning. Du får en værktøjskasse, som du kan bruge i alle domæner. Hvis jeg den ene dag ikke har lyst til at arbejde inde for Sundhedssektoren, så kan jeg den anden dag arbejde med eksempelvis musik. Verden er din østers, som man siger! 
 
Okay, så du tænker sikkert nu ”Hvad LAVER man som Data Scientist?”. Og det er et helt fair spørgsmål! Vi bruger vores værktøjskasse til at arbejde med data. Det er derfor vigtigt at forstå hvor dataen kommer fra, hvem den berører og hvad den skal bruges til. Derfor arbejder vi meget tværfagligt – vi skal vide noget om samfund, mennesker, etik – men også vide hvordan man bruger programmeringssprog, grafer og statistik til at bearbejde data og formidle informationerne videre. 
 
Jeg kunne fortælle meget mere om data og Data Science-uddannelsen, så skriv endelig med spørgsmål, hvis du gerne vil vide mere 😊

 

Skriv til Yasmin

 

Portræt af studerende.

Peter - Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg hedder Peter og læser Digital Design og Interaktive Teknologier på 4. semester.

Jeg synes, at uddannelsen er virkelig spændende, fordi jeg hele tiden bliver udfordret med noget nyt. I stedet for kun at dykke ned i ét bestemt område, præsenterer uddannelsen mig i stedet for vidt forskellige områder - fra læsetunge fag med fokus på teori til fag som programmering med et større fokus på praksis. I mange af fagene arbejder vi med semesterlange projekter, hvilket er rigitg givende, fordi vi sideløbende får den relevante teori, som vi altså med det samme kan anvende i vores eget projekt.

Jeg valgte udelukkende denne uddannelse, fordi jeg syntes, at den lød afsindigt spændende - og jeg har ikke fortrudt endnu. Dette skyldes helt sikkert også det sociale sammenhold, som er helt i top. Ikke bare på mit eget hold, men også med folk fra andre studieretninger og årgange. ITU er et lille universitet, så man har virkelig mulighed for at komme hinanden ved, hvilket betyder meget for mig.

 

Skriv til Peter

Portræt af studerende man kan spørge.

Katrin - Global Business Informatics

Jeg hedder Katrin og læser Global Business Informatics på 5. semester.

Da jeg blev introduceret til digitalisering og Change Management på et tidligere studie opdagede jeg, at jeg var mere interesseret i at arbejde med forretningsledelse og IT. Jeg blev anbefalet ITU’s business linje og jeg har ikke fortrudt mit skift.
 
Global Business Informatics handler om hvordan man kan bruge IT systemer og andre teknologier til at fremme fx samfundet eller virksomhedsdriften. For mig er GBI en god blanding af forretningsmæssig, teknologisk og social udvikling, som åbner for mange fremtidsmuligheder. Under uddannelsen er man i direkte kontakt med virkeligheden, hvilket inkluderer case-arbejde i virksomheder og gruppearbejde.

ITU har også mange partneruniversiteter, som gør det muligt at tage på udveksling. Jeg er lige nu i Brisbane, Australien for at studere på Queensland University of Technology i et semester. Interesseret i at høre mere om GBI eller udveksling? Så send en besked😊

 

Skriv til Katrin

Portrætfoto af studerende.

Emilia - Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg hedder Emilia og læser Digital Design og Interaktive Teknologier på 5. semester.

Jeg blev bekendt med ITU i folkeskolen og satte hurtigt mig selv for, at dette var mit fremtidige studiested. Med en langvarig interesse indenfor grafisk design og den digital verden faldt DDIT mig specielt i øjnene som den perfekte uddannelse.

På DDIT får man rig mulighed for, at bruge den designteori man belærer sig i praksis; en stor del af studiet er projektorienteret designarbejde. Således bliver man hurtigt komfortabel med gruppearbejde samt bekendt med arbejde i industrien gennem diverse specificeret kurser. Derudover er ITU et lille universitet, hvilket til erfaring er en styrke for det sociale liv på universitetet på tværs af uddannelser og interesseområder. ITU var mit mål i mange år, og mit studie har kun bekræftet mit valg gang på gang :)

 

Skriv til Emilia


Nicolai - Global Business Informatics

Mit navn er Nicolai – jeg læser Global Business Informatics (GBI) på 5. semester. 

GBI er en tværfaglig uddannelse, hvor man har fokus på sammenspillet mellem mennesker, forretning og IT, hvilket jeg synes er mega spændende! Jeg fandt ITU gennem en masse venner og bekendte, som anbefalede mig at prøve det – og jeg har slet ikke fortrudt det. Hele studiet og livet ved siden af skolen giver rigtigt god mening på ITU, hvor der er mange sociale arrangementer, som både vedrører IT men også en masse mange ting. 

Så har du interesse indenfor IT, mennesker eller forretning, så har ITU helt sikkert noget for dig! Skriv mig en mail hvis du har nogle spørgsmål om GBI, ITU eller andet omkring studielivet. Jeg inviterer også meget gerne på en kop kaffe på ITU, hvor du kan følge min undervisning 😊

 

Skriv til Nicolai