Kristian Hjort-Madsen
Kandidat og ph.d. i Softwareudvikling (uddannelsen hedder i dag Softwareudvikling (Design)). Teknologidirektør i BEC.
HVEM?
Kristian Hjort-Madsen, 37 år. Jeg er oprindeligt fra Sønderjylland, og bor nu på Amager med min kone Mette og vores tre små børn. Både Mette og jeg har boet og arbejdet meget i udlandet, og vi rejser meget. Nu handler det lige om børnene - men verden trækker i os.
HVOR?
Jeg er direktør for Drift & Arkitektur i BEC. Før det var jeg Service Line Manager i Accenture med fokus på management consulting indenfor it-ledelse og strategi, samt chefarkitekt i Finansministeriets Digitale Taskforce.
HVAD?
Når man leder over 100 mennesker, handler det meget om at kunne definere og kommunikere retning. Med udgangspunkt i min solide teoretiske ballast fra min kandidat og ph.d fra ITU og praktiske erfaringer fra Accenture og Finansministeriet kan jeg analysere mig frem til de rette spørgsmål og skabe resultater sammen med mit dygtige lederteam på BEC. Specielt min tekniske indsigt fra softwareudviklingslinjen er meget værdifuld i min daglige interaktion med vores meget dygtige it-udviklere og -arkitekter på BEC. Og min teoretiske forståelse for organisatoriske forandringer, innovationsteori og lignende giver mig gode muligheder for at reflektere over min - og BEC’s - praksis, så den hele tiden kan blive bedre.
HVORFOR?
Jeg havde læst Statskundskab som bachelor og ville have en mere erhvervsrettet overbygning. Efter min bachelor var jeg i 2001 trainee hos Danfoss i Singapore, hvor jeg fik lov til at etablere en e-business hub på kinesisk og engelsk for hele Sydøstasien sammen med en meget inspirerende chef. Jeg har altid været meget interesseret i ny teknologi og var priviligeret nok til altid at have de nyeste PC’er som barn. Men det var hos Danfoss, at det blev helt åbenlyst for mig, at it var fremtiden for mig. Og verden...
DET BEDSTE RÅD
Vær konstant åben og prøv nye ting udenfor den normale sti. Karriereplanlægning er godt, men det går oftest ikke, som man har planlagt, og du vil opdage, at de mindre relevante fag eller interesseområder, du har dyrket, på et tidspunkt kan blive en stor styrke for dig i en verden, hvor innovation og nytænkning kun bliver mere og mere afgørende for succes i erhvervslivet.