Mød ITU

Der er rig mulighed for at besøge IT-Universitetet i København og få et indtryk af, hvad det vil sige at studere en it-uddannelse. Under et besøg kan du f.eks. møde de studerende, høre om uddannelserne og få et indtryk af studiemiljøet.



Åbent hus

Åbent hus for bacheloruddannelserne

Åbent hus for bacheloruddannelser afholdes hvert år i slutningen af februar eller starten af marts.

Til åbent hus kan du høre oplæg om uddannelsernes faglige indhold, og vores studerende vil fortælle om studielivet, udvekslingsophold, spændende studieprojekter, og hvorfor de valgte at søge ind på deres uddannelse. Du kan også få information om optagelsesregler og kvote 2-ansøgning og få vejledning til studievalg og den motiverede ansøgning.

Hold øje med næste års program her

Åbent hus for kandidatuddannelserne

Åbent hus for kandidatuddannelser afholdes hvert år i begyndelsen af februar.

På dagen kan du høre oplæg om vores seks kandidatuddannelser og deres faglige indhold. Du kan møde studerende og høre om, hvad det vil sige at læse på IT-Universitetet, og hvorfor de valgte deres studie. Du kan også blive klogere på, hvad man kan arbejde med som cand.it., og hvilke muligheder der er for at komme på udveksling. Du kan få svar på dine spørgsmål om optagelsesregler og få vejledning i, hvilken uddannelse der er rigtig for dig.

Hold øje med næste års program her



Coding Café for kvinder

Om Coding Café

Går du i gymnasiet eller er allerede blevet student? Vil du gerne vide mere om, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan bruge den til? Så kom til Coding Café på IT-Universitetet. 

Til Coding Café bliver du over 5 uger introduceret til forskellige emner indenfor softwareudvikling og data science. Du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige aspekter af programmering og kunstig intelligens, og i løbet af de fem uger vil du blandt andet lære at programmere hjemmesider; du vil blive introduceret til arbejde med kunstig intelligens og "big data"; og du vil prøve at grave efter samfundsrelevant viden i store datamængder. Du får samtidig en indsigt i, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan arbejde med bagefter.

En række kvindelige undervisere, der studerer på bacheloruddannelserne i Softwareudvikling og Data Science på IT-Universitetet, står klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål. Derudover vil vi få besøg af en tidligere ITU-studerende, der fortæller om at arbejde på den anden side af en uddannelse fra vores universitet.

Hvem er det for?

Coding Café er for kvinder i alderen 16-25, der går i gymnasiet (STX, HTX, HHX eller HF), eller som allerede er blevet student*. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er, at du er nysgerrigh på it.

*Er du i tvivl om, hvorvidt du må deltage på Coding Café? Tøv ikke med at skrive til os på codingcafe@itu.dk, selvom du er ældre end 25 og ikke går i gymnasiet.

Praktisk

Næste Coding Café finder sted over fem mandage i september og oktober 2023: 11., 18. og 25. september samt 2. og 9. oktober.

Der er stadig enkelte ledige pladser, og du tilmelder dig ved at sende en mail til codingcafe@itu.dk.

Hvor: IT-Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S.

Hvornår: Kl. 17.00 til 20.00 på mandage 11., 18. og 25. september samt 2. og 9. oktober.

Du skal selv medbringe computer. Vi stiller al anden teknologi til rådighed. Der serveres en sandwich i pausen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi yderligere information om dagene.

Der et begrænset antal pladser. 

Deltager du i alle lektioner, kan du få et deltagerbevis. 

Hvordan er det at være med?

Er der andet, du gerne vil vide om vores Coding Café? Skriv til os på codingcafe@itu.dk

To kvindelige studerende, der taler sammen om det, de ser på en computerskærm
 

Tidligere deltagere siger 

"Det bedste ved Coding Café er at man laver nogle hyggelige opgaver, får information om ITU og nye gode venner - og især variationen mellem det, var virkelig godt!"

"Jeg var usikker på hvilken uddannelse jeg skulle vælge, og så var det virkelig godt at prøve det af og tale med underviserne om forskellen på de forskellige uddannelser. Nu ved jeg, at jeg vil vælge Data Science." 

"Jeg var rigtig meget i tvivl om, hvad jeg ville vælge, og om IT overhovedet var for mig, så det var rart at få mere indblik i, hvordan arbejdet kunne se ud, hvordan man laver arbejdet og hvordan ens karriere kunne se ud i fremtiden"


IT-Camp for kvinder

Om IT-Camp

Er du nysgerrig på it og tech? Og skal du til at søge ind på en bacheloruddannelse? Så kan du på IT-Camp afprøve, om uddannelserne Softwareudvikling eller Data Science kunne være noget for dig. 

På IT-Campen får du mulighed for at prøve kræfter med at programmere din egen hjemmeside, lærer hvordan du går på detektivarbejde i store datamængder og bliver introduceret til at arbejde med kunstig intelligens. Derudover får du en masse inspiration til, hvad du kan med en uddannelse inden for it. Du kommer også  til at møde kvindelige studerende fra ITU, et eksempel på en der arbejder i tech-branchen og en masse andre unge kvinder, der interesserer sig for it ligesom dig.  

Hvem er det for?

IT-Campen er for kvinder, der er gymnasieelever eller allerede er blevet studenter. IT-Campen er gratis, og du behøver ikke kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er nysgerrighed og gåpåmod. 

Vores kvindelige undervisere og studerende vil sørge for, at du får to sjove og inspirerende dage.

Program

På IT-Campen vil du blive ført gennem to spændende og udfordrende dage, der vil give dig indsigt i, hvad programmering, data og kunstig intelligens er, og hvad du kan bruge det til. Det sker bl.a. gennem præsentationer og workshops, som giver dig mulighed for selv at prøve kræfter med at løse it-opgaver. 

Praktisk

Næste IT-Camp finder sted i efterårsferien (uge 42), mandag den 16. og tirsdag den 17. oktober 2023. Tilmeld dig i formularen nedenfor.

Undervisningen er i tidsrummet kl. 9.00-16.00 på IT-Universitetet begge dage. Vi serverer frokost og snacks i pauserne.

Du skal selv medbringe computer. Vi stiller al anden teknologi, du skal bruge, til rådighed.

Når du har tilmeldt dig, sender vi yderligere information om dagene.

Deltager du i alle lektioner, kan du få et deltagerbevis

Tilmelding

Tilmeld dig ved at udfylde formularen nedenfor. Du kan også sende en mail til it-camp@itu.dk, hvis du har spørgsmål. Fold afsnittet "Mere" (nederst) ud, og se programmet for de to dage.

Hvordan er det at være med?

Er der andet, du gerne vil vide om vores IT-Camp? Skriv til os på it-camp@itu.dk

To kvindelige studerende, der sammen kigger på en robot og en computerskærm og smiler

I dette afsnit af ITU Podcast kan du møde Melissa og Ingrid, der begge studerer softwareudvikling. Her fortæller de om deres eget studievalg, hvor de bl.a. var til IT-Camp og Åbent Hus på IT-Universitetet, og så følger vi dem under deres forberedelser til en tilsvarende IT-Camp, hvor deogså begge har undervist:

 

Tidligere deltagere siger om IT-Camp:

"Det bedste ved IT-Camp var at vi kunne stille spørgsmål til folk der kender uddannelserne og få en blød introduktion til programmering."

"Det var virkelig godt at høre om de studerendes egne oplevelser, deres veje til studiet og studiemiljøet - altså at det som jeg ikke bare lige ville kunne læse mig frem til på itu.dk"

"Opgaverne og undervisningen har været super spændende!"

"Efter IT-Camp er jeg nu helt sikker på mit studievalg. Jeg er blevet meget mere fortrøstningsfuld omkring at jeg sagtens kan klare/gennemføre en IT-uddannelse."

"Jeg vil helt klart anbefale andre at deltage i IT-Camp. Alle mine venner, der deltog overvejer i høj grad en uddannelse på ITU, og jeg synes også at teknologi er sygt spændende og relevant!"

Dag 1 - Softwareudvikling

Velkommen til IT-Universitetet
Rundtur på IT-Universitetet
Workshop: Lær at programmere en robot

Frokost med nuværende studerende
Workshop: Lær at programmere din egen applikation/webservice i HTML, CSS og Javascript
Præsentation af bachelor i Softwareudvikling
Tak for i dag


Dag 2 - Data Science

Velkommen til IT-Universitetet online dag 2
Oplæg om kunstig intelligens, machine learning og bacheloruddannelsen i Data Science
Workshop: Lær grundlæggende programmering i Python
Frokost med nuværende studerende
Virksomhedsbesøg: En tidligere ITU-studerende fortæller om sit arbejde i tech-branchen
Workshop: Lav din egen machine learning model 
Spørg os om alt
Tak for denne gang

Der kan forekomme ændringer i programmet.



Mere

Skjul





Gymnasiebesøg

Hvis din klasse er interesseret i at opleve IT-Universitetet på nært hold, kan I besøge os som gymnasieklasse eller som hold, der har et valgfag sammen. I kan fx besøge os i forbindelse med en studietur eller på en dag i løbet af skoleåret, hvor I vil ud og snuse til universitetsverdenen.

Studerende, der sidder ved et bord og arbejder sammen om at skrive noter


Et besøg tager normalt tre timer og indeholder:

  • Møde med nuværende bachelorstuderende og oplæg om det faglige indhold på uddannelserne

  • Mulighed for at blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud og høre om studiemiljøet på ITU

  • En rundvisning på IT-Universitetets campus

  • En projektcase, hvor eleverne skal udvikle ideer til ny teknologi og pitche det for hinanden og de ITU-studerende

For spørgsmål eller ved interesse i besøg kan du/I kontakte kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk

Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.

Studiepraktik uge 43

Hvert år i uge 43 tilbyder IT-Universitetet tre dages studiepraktik for dig, der er i gang med det sidste år på en gymnasiel uddannelse eller som har afsluttet én. Studiepraktik er for dig, der gerne vil snuse lidt til, hvad det vil sige at læse på IT-Universitetet og finde ud af, om det måske er noget for dig.

Målet med studiepraktikken er at give et indblik i, hvordan man studerer hos os. Hvad læser man på kurserne, hvordan forbereder man sig, hvordan foregår projektarbejde og hvilke sociale aktiviteter, kan man engagere sig i ved siden af studierne.

I studiepraktikken kan du opleve:

  • At deltage i undervisningen og møde vores engagerede undervisere
  • At møde studerende og høre om, hvordan det er at studere på ITU
  • At blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud
  • At høre om studielivet og de forskellige studenter-initiativer på universitetet
  • At møde en studievejleder, der kan fortælle om de mange muligheder på ITU

Du kan læse mere om studiepraktik på www.studiepraktik.dk.



Få besøg af ITU

Der er også mulighed for at få besøg af IT-Universitetet. Med undervisningspakkerne 'Digital Dannelse' og 'Coding Classes' kommer vi ud og underviser gymnasieklasser i emner relateret til it. Du kan læse mere om de to undervisningstilbud nedenfor.


Digital Dannelse

Digital dannelse

IT-Universitetet tilbyder undervisningspakken ’Digital dannelse’, som styrker gymnasieelevers bevidsthed om, hvordan de gebærder sig i den virtuelle verden. To studerende fra IT-Universitetet kommer ud på jeres skole og underviser i 1½ time i en kombination af oplæg, diskussion og konkrete øvelser. 'Digital dannelse' fokuserer på, at eleverne bliver mere bevidste om, hvad deres færden på sociale medier betyder og bedre til at beskytte deres privatliv. De får nogle helt enkle redskaber til dette undervejs. 

'Digital Dannelse' har eksisteret siden 2016 og har været en stor succes med besøg i hundredevis af gymnasieklasser. I efterfølgende feedback har eleverne givet udtryk for, at undervisningen havde givet dem en større bevidsthed om omfanget af deprivatlivsoplysninger, der bliver delt med tredjeparter; hvad de skulle tænke på i forhold til at bruge sociale medier; og hvordan de kunne beskytte deres privatliv med nogle enkle redskaber.

Læs Gymnasieskolens reportage fra undervisernes besøg på Niels Brock Handelsgymnasium i november 2016.

I videoen kan du høre Marcus og Signe give en forsmag på, hvad ’Digital Dannelse’ er for noget. 


Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

  • at forstå hvad der er god brug af sociale medier
  • individuelt og i samarbejder at bidrage i en virtuel verden
  • at forholde sig kritisk til at deltage i kommunikation som borgere i et digitalt og demokratisk samfund
  • at være bevidste om omfanget af deres digitale fodspor 
  • at få værktøjer til at begrænse deres digitale fodspor

Du er velkommen til at kontakte kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk, hvis du er interesseret i at høre mere.



Coding Classes

IT-Universitetet i København tilbyder undervisningspakken ’Coding Classes’, som giver gymnasieelever indblik i en verden med it. To studerende fra IT-Universitetet i København underviser i 1½ time i en kombination af oplæg og konkrete øvelser. Coding Classes fokuserer på, at eleverne skal opleve den skabende og kreative side af at arbejde med it. De får selv lov at arbejde med programmering og skrive koden, og når undervisningen er omme, har de lavet deres egen lille hjemmeside.

Undervisningen kan foregegå på jeres gymnasium, hvis I befinder jer i Hovedstadsområdet. Alternativt kan I besøge os på IT-Universitetet for at modtage undervisning.

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

  • at forstå hvad programmering går ud på
  • at få værktøjer til at arbejde med programmering
  • at få indblik i, hvor it bliver brugt, og hvad man kan med det

Kontakt kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk, hvis du er interesseret i at booke Coding Class.








To studerende, der samarbejder på en computer og griner

Læs om Coding Classes på Sankt Annæ Gymnasium i maj 2019.

»

Eleverne bruger computerprogrammer hele tiden, men det er også meget sundt at have en lille smule forståelse af, hvad det egentlig er, de gør. Så kan man måske også være mere kritisk både i forhold til at se muligheder og begrænsninger.

Tabita Winther, gymnasielærer, Skt. Annæ Gymnasium

«