Innovationsprojekter omsætter viden til praksis – og giver nye perspektiver på forskningen
ITU-forskerne Cancan Wang og Bernardo David har begge sikret midler fra Copenhagen Fintech til at realisere deres respektive forskning i erhvervslivet. Der er mulighed for at afprøve forskningsresultater i praksis, når man søger et innovationsprojekt gennem universitetet.
Bernardo Machado DavidCancan WangForskningInstitut for DatalogiInstitut for Business ITSamarbejderbevillingerinnovation
Skrevet 16. juni 2022 12:58 af Theis Duelund Jensen
ITU-forskerne Cancan Wang og Bernardo David har begge sikret midler fra Copenhagen Fintech til deres respektive innovationsprojekter. Cancan Wang, der er lektor ved Business IT på ITU, arbejder på et projekt med titlen CAREinFintech, der har til formål at kvantificere bæredygtighedsparametre i fintech ved hjælp af en Collaborative Data Analytics-model og co-design. Bernardo David, som er lektor ved Datalogi på ITU, har sat sig for at udvikle nye teknikker, der dæmmer op for problemer som tyveri, markedsmanipulation og datasikkerhed inden for decentraliserede dataudvekslinger.
Dét, der adskiller innovationsprojekter fra almindelige forskningsprojekter, er, at de udvikles i samarbejde med aktører i erhvervslivet. Målet er at anvende forskningsresultaterne i praktisk sammenhæng.
Begge innovationsprojekter er opstået som følge af et partnerskab mellem ITU og Copenhagen Fintech, der er del af De Nationale Klyngeorganisationer støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsministeriet. Formålet med initiativet er at understøtte klyngeøkosystemerne i Danmark og i særdeleshed de små og mellemstore virksomheders forudsætninger for at skabe innovation.
Brobygningsøvelse
For at kvalificere sig til støttemidler skal innovationsprojekter omfatte mindst to eksterne aktører. På den måde er projektarbejdet en stærk mulighed for at bygge bro mellem forskningsmiljøet og det private erhvervsliv.
”Innovationsprojekter kan også give forskere nye perspektiver på deres fagområder samt være med til at udbygge professionelle netværk i erhvervslivet og skabe grobund for fremtidige samarbejder,” siger Nikolaj Oppermann, der sammen med Peter Ibsen leder ITU’s Business Unit, hvis opgave det er at facilitere kontakt mellem forskningsmiljøet på universitetet og aktører i det private såvel som offentlige.
ITU samarbejder med de klyngeorganisationer, der i bred forstand beskæftiger sig med IT og teknologi. Udover fintech-klyngen arbejder ITU også sammen med DigitalLEAD-klyngen, der fokuserer på digital innovation, og Lifestyle & Design-klyngen, som promoverer innovation og bæredygtig vækst i de kreative fag.
”I ITU’s Business Unit arbejder vi på at promovere den her type samarbejder blandt forskere, fordi de, såvel som det øvrige samfund, har meget at vinde her,” siger Nikolaj Oppermann.
”Det gælder i forhold til at udforske innovationspotentialet i igangværende forskningsprojekter, men også i forhold til at generere nye idéer og indsigter til fremtidig forskning. Vi opfordrer forskere til at kontakte os, hvis man gerne vil vide mere om mulighederne i at foreslå et innovationsprojekt.”
Kontakt Nikolaj Oppermann (nopp@itu.dk) for mere information.